יום שבת, 5 בדצמבר 2015

אתגר חנוכה - נר ראשון - מצב רוח לביבי

חג שמח :)
אתגר חנוכה מתחיל ע כ ש י ו!
חנוכה הוא אחד החגים האהובים עלי, יוכלו להעיד המוכרים בסניף כפר סבא של רולדין.
אני מקווה שהתכוננתם היטב, כי הזמן קצר והמלאכה מרובה...
לכל מי ששואל את עצמו על מה, למען השם, היא מדברת(???) - השנה החלטתי על אתגר חנוכה בבלוג. במסגרת האתגר אפרסם בכל יום פוסט בנושא שקשור לחנוכה (לא, אין פרס... חוץ מהעובדה שאם אצליח אהיה מאוד מבסוטית בסוף החג).
ומכיוון שחיכיתי להן שנה שלמה, וגם כדי שאף אחד לא יוכל לחמוק מהכנתן בתואנות שווא של חוסר זמן, האתגר מתחיל 
בלביבות תפוחי אדמה של נירה רוסו.





יש לכם 8 ימים להספיק להכין אותן. מבטיחה שלא תצטערו!
מצרכים: 
1 ק"ג תפוחי אדמה (מזן המתאים לטיגון, למשל דזירה)
1 בצל קטן
1 ביצה גדולה
מלח
2-3 כפות קמח תפוחי אדמה
כפית סוכר
שמן תירס לטיגון
לא חובה:
סודה לשתיה 

הכנה:
1. מגררים את תפוחי האדמה והבצל במגררת הדקה ביותר שיש לכם (אני ניסיתי גם בעבה - חוסך זמן וגם יוצא טעים. אם יש לכם מעבד מזון אז נפתרה הבעיה :) ). 
2. מניחים במסננת מעל קערה. סוחטים תוך כדי לחיצה חזקה פנימה. 
3. מניחים לתערובת לכמה דקות וסוחטים שוב. לא להתקמצן על הסחיטה - לביבות רטובות פחות טעימות!
4. מערבבים עם כל שאר החומרים. בשלב זה נירה מאוד ממליצה לערבב פנימה גם כפית סוכר וקמצוץ סודה לשתיה כדי לשדרג את ההשחמה (הסודה גם תורמת לאפקט האוורירי).
5. בינתיים, העמילן שקע לתחתית הקערה (משקע לבן). שופכים את רוב הנוזל (ב ז ה י ר ו ת ! ) ומוסיפים את העמילן לבלילה ומערבבים היטב.
6. מחממים שמן לגובה ס"מ בערך ומטגנים משני הצדדים.
שימו לב מדי פעם לערבב את התערובת כדי להעלות את העמילן מהתחתית.

יאללה, רוצו למטבח, אתם תודו לי (או לנירה...)
לתשומת ליבכם - כדאי להכפיל את הכמות...


כמעט שכחתי - אל תשכחו לבוא לבקר אותי מחר לפרק השני באתגר
מחכה לכם,
עדי

אין תגובות:

פרסום תגובה