הי!
כבר ביקרתם בפוסטים הקודמים באתגר?
בנר הראשון - לביבות
בנר השני - קופסאות סביבונים
בנר השלישי - כל מה שרציתם לדעת על פוילים
בנר הרביעי - קופסאות לדמי חנוכה
ובנר החמישי - פנינים מרחבי הרשת
אני עדיין פה, בשן ועין אמנם, אבל עדיין פה. אז מסתבר שאתגר החנוכה שלי זורם היטב אבל תקשיבו, זה לא קל. היום מתחיל בעבודה, ממשיך בהדלקת נרות כל ערב במקום אחר ונגמר באזור השעה 23:00 כשמבחינתי אני כבר בקומה מוחלטת... אני באמת אוהבת את החגים, מצפה להם ויחד עם זאת כשהם כבר כאן, אני קצת (קצת!) מחכה שיגמרו?
כבר ביקרתם בפוסטים הקודמים באתגר?
בנר הראשון - לביבות
בנר השני - קופסאות סביבונים
בנר השלישי - כל מה שרציתם לדעת על פוילים
בנר הרביעי - קופסאות לדמי חנוכה
ובנר החמישי - פנינים מרחבי הרשת
מה עושים היום? היום יום שישי, אז מכינים סופגניות. לא, לא סופגניות עם לבן, לא עשויות מקמח תופח, לא איזושהי ווריאציה קלה להכנה על סופגניות (מה שקל להכנה לפעמים ממש לא קל לאכילה). סופגניות על אמת, מבצק שמרים, מטוגנות בשמן עמוק. מבטיחה שזה מאוד מאוד שווה.
זה ממש לא קשה! מה יביא אתכם להצלחה היסטרית? התפחה ראויה של הבצק, הקפדה על כמויות החומרים וטיגון בשמן בטמפ' המתאימה (ראו הסבר לכך בסעיף 5). זהו.
חומרים:
500 גר' קמח
40 גר' שמרים טריים
200 מ"ל מים
50 גרם סוכר
3 חלמונים (הצהוב, דהה)
35 גר' חמאה רכה
כף גרידת לימון
כף רום \ כל אלכוהול אחר שבא לכם
טיפונת מלח (בערך שליש כפית)
איך מכינים:
1. שמים בקערת מיקסר את כל החומרים חוץ מהמלח ומעבדים, עד לקבלת בצק.
1. שמים בקערת מיקסר את כל החומרים חוץ מהמלח ומעבדים, עד לקבלת בצק.
2. מוסיפים את המלח ומעבדים עוד כמה דקות.
3. מניחים בקערה (לא בקערת המיקסר) ומכסים במגבת להתפחה של כ-שעה.
4. מוציאים מהקערה, לשים קצת (כל האוויר מהבצק ייצא וזה בסדר) ומחזירים לעוד רבע שעה.
5. מוציאים את הבצק, לשים ומחלקים ל-10 כדורים. לשים כל כדור בנפרד כדי ליצור כדור חלק ומניחים על מגש להתפחה (אחרונה).
6. מחממים שמן עמוק בסיר \ סוטאז. אם יש לכם מדחום סוכר (ברור שיש לכם כי כבר הכנתם סוכריות מהפוסט הזה), מודדים שהשמן מגיע ל-180 מעלות. אם אין לכם מדחום (תתביישו)- שמים כף עץ בשמן ומחכים לראות בועות קטנטנות משתוללות בהיסטריה סביב הכף.
7. לוקחים את אחד מכדורי הבצק (עדיף המכוער ביותר, כי הוא פיילוט) והופכים אותו לתוך השמן החם. מקפידים שהחלק שהיה למעלה בהתפחה הוא החלק שכעת, בתוך השמן, נמצא למטה. אחר שתי דקות בערך הופכים את הסופגנייה לצידה השני. ומטגנים עוד שתי דקות. אם הכל עובד יופי- ממשיכים לטגן, 2-3 סופגניות כל פעם.
8. מוציאים לנייר סופג.
רעיונות למילויים:
1. כמות זהה של שמנת ושוקולד מריר
2. ריבה זה טעים!
3. ריבת חלב
4. ממרח קרמל מלוח
5. נוטלה
6. ממרח עוגיות לוטוס (די, כבר יצא מכל החורים)
רעיונות לציפויים:
1. כאן בתמונה- עלה של נוגטין פולי קקאו גרוסים
2. גנאש שוקולד מריר או לבן
3. מקורי! לחפור בור קטן בלמעלה של הסופגנייה ולשים שם פירות, יש תותים מדהימים כבר
4. אבקת סוכר...
תקשיבו טוב, תנסו! יאללה נו! ניסיון אחד ואתם הופכים את הבית שלכם לסניף של רולדין. אני כאן לשאלות, התייעצויות ושאר חרדות.
שבת שלום!
עדי
עדי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה