השבוע, במסגרת ההכנות לפורים, התחלנו להכין את משלוחי המנות.
התחלנו עם המנהג הזה לפני כמה שנים (עוד לפני שנתבקשנו להביא לגן משלוח של ופל-חטיף מתוק-חטיף מלוח-רעשן) כשבעקבות חיבתי הבלתי נלאית לעוגיות ומתוקים למיניהם, התגייס בעלי לתפקיד מגשים החלומות הפרטי!
התחלנו עם המנהג הזה לפני כמה שנים (עוד לפני שנתבקשנו להביא לגן משלוח של ופל-חטיף מתוק-חטיף מלוח-רעשן) כשבעקבות חיבתי הבלתי נלאית לעוגיות ומתוקים למיניהם, התגייס בעלי לתפקיד מגשים החלומות הפרטי!
לאחרונה (ובלי להתחשב ב כ ל ל בסוכרת הריון שלי...) הוא עובד על תחביב חדש. האמת היא שאת רוב האשמה מן הראוי שאקח על עצמי - ביריד האחרון של נתנאלה קניתי לו את הספר "כישופי סוכר" של רונית צין-קרסנטי, שכל כולו עוסק בממתקים, וכמובן שלא בחור שכמותו יעמוד מנגד באתגר שכזה והבית התמלא בסוכריות על מקל, מרשמלו, טופי וכיוצא באלה. כמובן שלא עמדתי בפיתוי...
אז לרגל החג, ומכיוון שהשנה אנחנו הולכים על משלוח מנות של ממתקים (בעיקר), הבאתי שחקן חיזוק לנושא המתוקים.
תודה לרונית המקסימה, שאפשרה לנו לשתף את המתכון לסוכריות ותודה רבה לבעלי היקר שהצטרף אלי השבוע ואם תתנו לו - הוא יהרוס גם לכם את הדיאטה.
תודה לרונית המקסימה, שאפשרה לנו לשתף את המתכון לסוכריות ותודה רבה לבעלי היקר שהצטרף אלי השבוע ואם תתנו לו - הוא יהרוס גם לכם את הדיאטה.
עדי
***********************************************************
***********************************************************
משנה לשנה זה מחמיר. זה התחיל מעוגות בחושות קטנות, המשיך למארזי מקרונים צבעוניים, והשנה, יאללה, ממתקים.
אני מאשים את רונית צין קרסנטי, המחברת של "כישופי סוכר". צלחתי אתגרי אפייה רבים, אבל איכשהו, פעם אחר פעם, נכשלתי בממתקים. מרשמלו בטעם ייחודי של סוכר שרוף, מרמלדה במרקם של ריבה, סוכריות טופי קרמל שאחר כבוד הפכו לממרח ועוד. לכן, הייתי בעננים כשראיתי שיש ספר בעברית שעוסק כולו בממתקים. כדי להימנע מכשלונות נוספים, הזמנתי את עצמי גם לסדנה פרטית. אצל רונית. היה מתוק. מאוד. מאוד מאוד.
אז מה במשלוח השנה? קסמים מספר הממתקים לצד כמה קלאסיקות אהובות מעוגיו.נט, הבלוג
שהפך לתנ"ך הקטן שלי.
- מרשמלו בשני טעמים (תות ומנגו. כן, מנגו!)
- מרמלדה פטל
בפוסט הנוכחי, בחרנו לשתף במתכון ובדרך ההכנה של סוכריות על מקל. זה קל וזה מגניב.
לפני שאתם נכנסים למטבח, צריך להצטייד בכמה כלים ומצרכים שלא בטוח שיש בכל בית:
- משקל דיגיטלי (באזור 100 ₪, אם אין לכם, רוצו לקנות. עכשיו)
- מדחום סוכר (סביב 130 ₪ בחנויות המתמחות, יש מדחומים זולים מאוד מאוד באלי אקספרס, ebay וכו')
- גלוקוזה (מיכל קטן, מוצאים בחנויות המתמחות, 20-25 שקלים)
- תמצית טעם וצבע מאכל (אנחנו בחרנו בתמצית דובדבן, ובצבע מאכל אדום)
- 250 גרם סוכר
- 80 גרם גלוקוזה
- 80 מ"ל מים
- 2-3 טיפות צבע מאכל
- 4-6 טיפות תמצית טעם
- מקלות לסוכריות
ועכשיו מה?
- בסיר בינוני שמים את הסוכר, המים והגלוקוזה (גלוקוזה זה סיוט, תתכוננו לכעוס)
- מחממים תוך כדי ערבוב, אנחנו רוצים להגיע למצב שתכולת הסיר אחידה
- ברגע שרותח, והתערובת אחידה, מפסיקים לערבב ומכניסים לסיר את מדחום הסוכר
- יושבים בצד, אוכלים משהו קטן, ממתינים. תכולת הסיר תבעבע והטמפ' במדחום תעלה
- כשהמדחום רושם 150 מעלות, מורידים מיד מהאש ונותנים לבועות קצת להירגע
- מערבבים לתוך התערובת את תמציות הטעם והצבע
- שופכים בזהירות רבה את התערובת לתבנית או לחילופין, שופכים קצת מהתערובת על מקלות שסודרו מראש על נייר אפייה. מקפידים שחלקו העליון של המקל יהיה מצופה בתערובת. מניחים להתקרר
- עוטפים את הסוכריות בצלופן
- מתגאים בעצמכם
- מחלקים את כל הסוכריות, שאחרים יתמודדו עם זה